Skip links

Op Weg naar de Top

Voetbal is onder meisjes en vrouwen de snelst groeiende sport in Nederland. Velen dromen van een glansrijke carrière aan de top, dat is lang niet altijd vanzelfsprekend geweest. Op Weg naar de Top is een unieke vierdelige documentaireserie over de emancipatiestrijd van het Nederlands vrouwenvoetbal.

Functie: Film Editor
Productie: HUMAN
Jaar: 2022

Het verbod voor vrouwen om te mogen voetballen binnen een competitie werd pas in 1971 opgeheven. Filmmaker Mildred Roethof kijkt naar de staat van het hedendaagse vrouwenvoetbal.

Hoe houden de spelers zich staande in een door mannen gedomineerde voetbalwereld? Op welke manier spelen kansenongelijkheid, seksisme en beeldvorming in de media een rol in hun weg naar de top? De profs laten zich van hun kwetsbare kant zien. Zo spreekt Daphne Koster zich voor het eerst uit over de kwestie Overmars.

Dicht op de huid volgt de filmmaker oud-spelers, Oranje Leeuwinnen, jonge beloftes, coaches, analisten en andere voetbalfanaten. Niets is taboe in deze reeks: verliefd worden op je teamgenoot, blessureleed, concurrentiestrijd of tijdelijk moeten stoppen met voetbal vanwege een zwangerschap. We zien emotie, gedrevenheid, passie, focus, winst en verlies in het leven van de spelers, hoe jonge spelers de droom van een voetbalcarrière najagen en de strijd voor een betere toekomst van het vrouwenvoetbal.

This website uses cookies to improve your web experience.